16 Things Very Few People Know the Real Purpose Of

When we were small children, our parents would answer our “why” questions. But now when we see something unusual, we’re more likely to post our questions online.
This is exactly what the people from this Bright Side compilation did. They posted photos of their finds in Reddit threads and satisfied their interest.
1. “My mom asked me to ask.”
Answer: “It’s a blade holder for a slap chop or something similar.”
2. “I ordered a solder flux but got this instead from Amazon. What is it?”
Answer: “They’re corner protectors for ratchet straps.”
3. “Found this under my bathroom sink hanging around the pipe. What is this?”
Answer: “This style of clips is often used with a metal or wooden stake as plant support — especially for orchids.”
4. “Anyone know what this is? It’s from Japan.”
Answer: “It’s a sugar dish.”
5. “Found this in my grandfather’s house. No clue where to begin.”
Answer: “This is an attachment kit for treadle sewing machines in the late 1800s.”
6. “What are these aluminum pieces? They’ve been in my high school’s robotics room for years and no one has any idea what they’re for. They don’t connect together in any way either.”
Answer: “They’re corner connectors for the C-channel.”
7. “What is this wooden tool that looks like a juicer?”
Answer: “That’s a rice mold.”
8. “A thing my boyfriend got with his new phone case”
Answer: “It’s to wrap up headphones or the charger.”
9. “They were sent to me from Rome, Italy, unasked. There are 8 of these in 2 different sizes.”
Answer: “These are motorcycle front axle covers.”
10. “At work, an older man came up to me and said, ’Nice ink. I know what those are.’ Is there a meaning behind these I don’t know?”
Answer: “Look up ‘Freemasons eye of providence moons’ on Google images.”
11. “What is this strange-looking piece of furniture for? It’s about the size of a footstool.”
12. “Object from the ’50s, solid wooden handle, circular metal circle things attached”
Answer: “It’s a bad knife sharpener.”
13. “Staying at a rented apartment — why does the vent have a green light inside it?”
Answer: “It’s likely a UV-C sterilization lamp. It kills germs/viruses as they pass by. It also can help prevent mold and whatnot from building up on the coil.”
14. “What is this metal thing with what seems like a handle at the top?”
Answer: “It looks like a firewood carrier.”
15. “Seen built into the counter of a kitchen in a high-end home. What is this item used for?”
Answer: “It’s an electric hot water bath/double boiler.”
16. “Found in an elderly woman’s bathroom — 6 pieces stacked and a hole in the bottom...”
Have you ever found something you couldn’t understand the purpose of? Tell us about your finds in the comment section below!
Comments
Related Reads
Test: Find All the Errors in These 10 Illustrations

16 Double Standards That Really Annoy Us

12 Moments That Inspire Us to Lead With Forgiveness and Wisdom, Even When We Have Every Reason to Hold a Grudge

12 People Who Show That Compassion Isn’t Weakness—It’s Courage In Disguise

10 Moments of Love That Prove the Strongest Hearts Lead With Kindness and Compassion in a Harsh World

10 Moments That Teach Us Quiet Love and Kindness Are Still What the World Needs to Heal in 2026

14 Moments That Prove How Quiet Compassion Can Bloom Amidst the Sharpest Thorns

10 Moments That Teach Us Every Handmade Creation Carries a Piece of Someone’s Heart

11 Career Moments That Prove the Bravest Choice Brings Quiet Wisdom and Real Happiness

13 True Stories That Prove Justice Still Exists in the World, Even When We’ve Almost Stopped Believing

10 Real Moments That Prove Kindness and Solidarity Still Bring Out the Best of Human Nature in 2026

11 Heartbreaking Moments Where Pets Became Their Humans’ Unexpected Heroes
















