12 Weird Kitchen Tools Whose Purpose Is a Real Mystery

The kitchen is a treasure trove of creativity, and sometimes, the tools we use are just as fascinating as the meals we create. Many items, from quirky modern gadgets to old kitchen tools, have been sparking online curiosity. These unique finds not only make cooking easier, but also bring a touch of charm and intrigue to your culinary space.
Whether you’re a food enthusiast, a history buff, or just love discovering cool kitchen gadgets, these tools are sure to surprise and inspire you.
1. “Any idea what these things are? They’re wavy and made of metal. That was the box they came in. Mug included in pic for size comparison.”
Answer: It’s the world’s most impractical set of salad servers.
2. "Found this cabinet door in our new house. What is this supposed to be used for?"
Answer: It's for storing baking trays right next to the oven.
3. "Little razors attached to some sort of handle…found on top of fridge. My husband has no idea either."
4. “Bag of small grey substance found in top of kitchen cupboard. Irregular in form and slightly heavier than it looks.”
Answer: These are fertilizer pellets.
5. "Gadget of unknown purpose, metal, 4.5"x2″, (banana for scale)."
Answer: It attaches at the bottom of canes for better grip on ice.
6. "In-laws received this as a gift. No one knows what this is for."
Answer: It's to keep you from touching the table cloth with your spoon—a spoon rest.
7. "The hole gets smaller when I squeeze it. Found in kitchen at parents' house. What do I use it for?"
Answer: It is used to strip corn on the cob.
8. "These have been in our kitchen drawer for ages, but we haven't figured out what they are used for. Any ideas?"

How can the one on the right be an orange peeler if it says "Paul Mitchell" on it? He is a famous hairdresser that also has a line of hair products. Just sayin.
9. "Metal thing with a folding sharp tip... It's pretty small."

P-38 can opener. Came in WWII C-Rations
Fackelman still has a can opener like this.

Answer: It’s a can opener.
10. "Found in a kitchen drawer. What is it?"
Answer: Oh! It is a tool that extracts lemon juice. A citrus reamer.
11. "About 6 inches long, made of metal. What is it? The handles don’t open up the cups looking things when squeezed."
12. "Found this in a kitchen drawer. Maybe 6 cm long. The metal part on the end is free-swinging, not spring-loaded."
A user shared what it could be, "My grandmother had one of these, she used it to put cake pans in and out of the oven. I don't know if that's what it was intended for, but it is how she used it."
Answer: It's a part of a jar opener.
Here are 15 more objects that puzzled the internet about their use.
Comments
Related Reads
“1000-lb Sisters” Star Stuns in a Swimsuit After Dramatic Transformation and Looks Unrecognizable

11 People Who Got Unexpected Help When They Needed It Most

10 Moments That Teach Us Family Kindness Still Brings More Happiness Than Words Can Describe

10 Moments That Teach Us a Little Kindness Can Break Through Loneliness and Rekindle Hope

20 Stories That Remind Us the Smallest Things Our Parents Did Were Always the Ones That Stayed the Longest

14 Teachers and School Staff Kids Remember for a Secret Lesson, a Whole Pie and a Bus That Waited

10 U.S. Summer Stories That Remind Us Kindness and Generosity Can Make People Real-Life Superheroes

10 Moments That Show How Quiet Kindness, Compassion, and Creativity Can Heal a Broken Heart

12 Stories of Compassion Behind a $200 Loan, a 3 A.M. Meal, and a 12-Hour Seat Swap

12 Moments of Kindness, Human Connection and Compassion That Prove Humanity Still Shines in America in 2026

10 Real Life Skills Your Parents Taught You at Home Still Paying Off in the Most Unexpected Ways This Year

15 Stories of People Who Finally Chose Themselves — and Found the Peace of Mind They’d Been Missing











