vintage fishing reel
19 Mysterious Things Only Internet “Detectives” Could Identify

We may often obtain or find items whose purposes are an enigma. We can’t help but grow curious and want to find out their function. A few decades ago, we’d have to go to the library and investigate, talk to someone who knows about the era, or be left without an answer.
However, these days, there’s an entire network of Internet users that acts as a kind of detective service, uncovering the use of any mysterious object, no matter how tricky it may be. We rounded up some of the biggest revelations of unidentified things here.
1. “Someone gave this to my friend. It’s metal with a plastic round knob/thing coming out of it and a plastic handle. What is this?”
Answer: It’s a 1920s electric massager.
2. “A large chunk of metal, weighs quite a bit in your hand and hasn’t changed in color in decades.”
Answer: It’s a cuneiform tablet available as a souvenir at the Louvre, among other museums.
3. “What is this type of clamp used for? It doesn’t open more than this, and when closed, the holes collide perfectly.”


When several different contractors work on constructing a piece of equipment and turning it on prematurely would cause harm to it or worse kill someone, every contractor has a padlock, that goes into this. Only when all contractors are done and have removed their padloc, it can be turned on
Answer: That’s a gang lock for Lockout/Tagout. It’s placed on a breaker when many people are working with equipment to keep them safe.
4. “Found while cleaning the couch, no one knows where it came from. It’s metal, but probably not gold.”
Answer: It’s a keychain attachment.
5. “A thumb protector possibly, but for what?”
Answer: It’s an antique butcher’s thumb protector.
6. “What are these blue reflective markers for? They’re facing the field.”
Answer: They reflect cars’ headlights to the fields so that animals avoid crossing the road.
7. “A small plastic pouch with red gel and a metal disc inside”
Answer: It’s a hand warmer. To use it, you can “click” the metal piece, and it will start a chemical reaction and heat the pad. After use, you can put it in boiling water to “recharge” it.
8. “I found this odd set of disposable cutlery in my new flat.”
Answer: They’re clay modeling instruments or cake-decorating tools.
9. “A spiky plastic thing”


Looks like spikes you stick on a window sill to keep the pigeons away
Answer: It’s a baby bottle and glass drainer.
10. “I now own these neon rainbow acrylic mystery sticks I found at a secondhand store. Does anyone know what I bought?”


They are used for Mahjong for holding and pushing tiles
Answer: They’re acrylic support tiles for playing Mahjong.
11. “What’s this device mounted under my office desk?”
Answer: It’s an occupancy sensor; it helps organize work stations at an office.
12. “A small metal trinket found buried on a rural farm — it appears to have an eagle, Flor de Lis, and rope pattern.”
Answer: It’s a Boy Scouts neckerchief slide.
13. “My hotel room bed leg has a red-flashing light coming from a rubber piece.”
Answer: It’s a mesh bed bug detector.
14. “A long tool with a metal dial on the top that you can twist, possibly related to calligraphy”
Answer: It’s a ruling pen for drawing with ink or with other drawing fluids.
15. “6 numbered wooden cubes in a very old cardboard box”
Answer: It’s an old puzzle called Octo-mania.
16. “This was in an estate auction lot. It’s made of wood and has a metal section with the letter A.”
Answer: It’s a tool for softening, making imprints, and cutting leather.
17. “A round, cog-like metallic ’tag’ that came with a hairdressing kit”
Answer: It’s a hair scissors key used for adjusting hair clippers.
18. “A compressible sponge soaked in clear oily odorless substance — I received it at a conference.”
Answer: It’s a shoe polisher.
19. “There’s a guy wearing this ankle thing at a resort in the Caribbean.”


Yeah! Everyone should wear it too to keep mosquitoes away!
Answer: It’s a mosquito-repellent device.
Did you ever find or receive an object you had no idea how to use? Drop a picture here. Maybe some Internet detectives will help you crack it.
Comments

Related Reads
17 Things Whose Purpose Is Beyond Understanding, Even at Second Glance

12 Mysterious Items That Sparked Curiosity Regarding Their Use

12 People Who Can’t Forget the Staggering Things Their Partners Once Said

I Gave Up My Dream Job for My Mom—Then Found Out She Was Keeping a Big Secret

I Refuse to Cook Lunch for My Husband’s Family Every Sunday, So I Set the Perfect Trap

I Refused to Watch My Wife’s Kids While She Went on Vacation, Now She’s Calling Me the Villain

I Refused to Let My Brother Live in the House I Bought for Our Mom

I Supported My Family for Years—Then They Turned on Me When My Wife Got Pregnant

I Refused to Babysit My DIL’s Kids — Unless She Follows My 2 Rules

11 Times People Uncovered Chilling Mysteries in Their Homes

10 Nostalgic Sibling Stories That Remind Us Why Family Matters

My Parents Forgot About Me My Entire Life, Then Suddenly Wanted My Help
