Bright Side
NewPopular
Inspiration
Creativity
Wonder

15 Times People on the Internet Solved the Mystery of Strange Things

When we see something, we automatically start analyzing it and thinking about what its purpose could be. Like if you take a walk to the forest and suddenly find an old building or a perfect circle in the sky and wonder what it might be. Most of the time, we can’t explain what these things are, and that’s when the Internet comes to the rescue.

Bright Side is extremely passionate about mysterious findings, so we’ve prepared a new load of pics that could easily challenge your mind.

1. “Was driving through Erie, PA when we saw this weird circle in the sky. Lots of folks pulled over to take pics of it. What is this?”

Answer: “It’s a blown transformer smoke ring.” SlippingAbout / Reddit

smoke ring is a visible vortex ring formed by smoke in a clear atmosphere.

2. “What is this stabby thing on wheels that arrived in the mail by mistake from Jamaica, NY?”

Answer: “It’s for weeding cracks and crevices.” jackrats / Reddit

3. “There’s a switch on the back of an old clock that reads, ‘miracle eye.’ What is this?”

Answer: “It’s a light sensor that can be turned on and off. When on, the clock won’t make chiming noises unless it senses light. This way, at night, it doesn’t wake people up.” b3rr14ul7 / Reddit

4. “A bench-like structure seen near the River Brue in the county of Somerset, England”

Answer: “These are bird watching points.” dimesdan / Reddit

5. “These are a bunch of wooden spikes with no numbers or words on them.”

Answer: “They’re splicing fids for splicing ropes together.” S-IVB_Third_Stage / Reddit

6. “Found this structure behind a Petsmart and it seems to have been here longer than any of the buildings in the area.”

Answer: “Those are I-beams. This thing was built stronger than a house, so there’s no way it was a simple greenhouse. The pulley and second story make me think something like a barn loft was up there.” CrossP / Reddit

7. “Found this while cleaning out my grandpa’s house. The only discernible marking is that star on it. What is it?”

Answer: “It’s a beam scale.” reflected_shadow / Reddit

8. “2 small rings held together by a thin chain or wire. Found this while camping in the mountains.”

Answer: “It’s a wire saw.” witchstrm / Reddit

9. “Looks like numbered nails on the sides of my house, all in the same row of shakes, about 5 feet up from the ground.”

Answer: “The house was a kit house from Sears. They labeled the nails to make it easier to follow the instructions.” dogmatixx / Reddit

10. “Got this as a prize in a Christmas cracker with no instructions, just a few sharp hooks.”

Answer: “It’s a needle threader.” BattleFlan / Reddit

11. “Heavy metal cubes on the end of a chain with different shapes on each side of the cubes”

Answer: “It’s Han Solo’s lucky dice.” skypos / Reddit.

12. “Found this thing on the beach. It’s solid and smells like seaweed. What is it?”

Answer: “Codium bursa is a green marine algae of medium size.” aclownunderasaw / Reddit

13. “What are these wooden structures I stumbled upon in a state forest?”

Answer: “It’s a blast wall. It’s protecting the bunker below. They’re generally full of large rocks and packed dirt.” Wanderer_67 / Reddit

14. “See this growth in my cacti soil? What is it? Each one is about a centimeter tall but they don’t have deep roots and they’re conical in shape at the top.”

Answer: “They’re called Cup Fungi: The Pezizaceae (commonly referred to as cup fungi) and they’re a family of fungi in the Ascomycota which produce mushrooms that tend to grow in the shape of a ‘cup.’ Spores are formed on the inner surface of the fruit body (mushroom). The cup shape typically serves as a way to form raindrops into splashing spores out of the cup.” ValhallaNY / Reddit

15. “I found this metal object, no text or numbers to be found. It can retract to be the size of a bracelet.”

Answer: “It’s the top (closure part) of a purse or small handbag.” sjhill / Reddit

Please tell us about the unusual things you’ve found. How do you use them?

Preview photo credit Oromandi / Reddit