Bright Side
Bright Side

24 Mysterious Finds That People Didn’t Know the Purpose Of

It seems like making a discovery in the modern world is next to impossible, but that’s simply not true. There are a lot of strange things around us, and it’s hard to understand what they’re all for. In these situations, Internet users can help us and tell us what certain things are for if you show them a picture of it.

We at Bright Side have looked at the new finds from internet users from all around the world and chosen the most mysterious ones to share with you.

1. “What is this plastic, green, bumpy thing?”

Answer: It’s a control cabinet base for highway cabling.

2. “Found thousands of these things right along the shore. What is this thing?”

Answer: Sea angels

3. “Scrolling through cable TV channels on the TV in a beach rental house and this was on a channel between 2 static channels. I Googled it and found nothing. Help!”

Answer: This is a signal monitor. A technician who troubleshoots signal issues can tune into the channel and see the signal monitor from different houses to see who has signal problems, etc.

4.“This thing is in our new apartment. Pulling it out of the wall shows that it’s attached to a cable. The little thing on the front is a button.”

Answer: “An emergency alert button.”

5. “What is this thing? I found it in a frozen meal. It’s sharp, hard, spiky, and brownish colored.”

Answer: “It looks like it might be a seed pod.”

6. “Found this among my dad’s things. An interesting velvet box with a black object inside...”

Answer: “It’s a pocket handwarmer... An old one too. You light the rod in the middle. It is a piece of coal, you close it up and pop it in your pocket. Blow on it to stoke it up.”

7. “2 plugs on this outlet, not sure what either of them is for! Found in the master bedroom of a house built in the late 1970s.”

Answer: “Old TV antenna. The kind you could remotely rotate to get better reception.”

8. “A heavy mass hanging on transmission cables”

Answer: “This is an art intervention at a Brazilian university. This thing should be a meteor.”

9. “What are these fibrous tabs in a sealed package?”

Answer: “They are anti-fog inserts for Go Pro waterproof housing.”

10. “Found this in an old leather suitcase. 12-cm-long pincers open when the red top is pushed down.”

Answer: “Old pickle and olive grabber”

11. “My dad found this earlier today with his metal detector and has no clue what it is. It’s about 5 cm x 4 cm. What is this thing?”

Answer: “It is part of a bracelet or belt. It would have had companions, joined by links on all 4 corners.”

12. “Strange pipe — what is the orange sludge?”

Answer: “Iron bacteria. I know because I have this problem in my basement. It isn’t fun and it isn’t pretty. It’s not harmful, just icky.”

13. “Found this while renovating. Any idea what it is?”

Answer: “That is an artillery round, probably 155. Looks unfired, good that EOD is en route. Do not mess with it.”

14. “This arrived in the mail for me. Small glass tubes with 2 tiny ball bearings in them. Not something I ordered...”

Answer: “I believe those are rattles that you can put inside of fishing lures so they make noise to attract fish.”

15. “Found this thing on the beach. It’s solid and smells like seaweed, what is it?”

Answer: “Codium bursa is a green marine algae of medium size.”

16. “I work at the health department and found this, no idea what it does.”

Answer: “A plate bender... We use these to conform plates to rounded or uneven surfaces so the plate can be flush against bone.”

17. “This is a weird metal part that comes in a matchbox every once in a while.”

Answer: “A match holder thing for discreetly holding matches. So, it’s an extension for lighting candles.”

18. “I found this room in an abandoned building. What was this building used for and what are these things hanging from the ceiling?”

Answer: “It’s a miners’ changing room. The hooks and baskets lift their work clothes up and out of the way of the next shift.”

19. “Several rolls of this were donated to a thrift store. It doesn’t have any adhesive and is kinda waxy feeling.”

Answer: “They are thorn guard strips, meant to be mounted inside bicycle tires, between the inside of the tire casing and the innertube. In theory, they help prevent tube punctures, and they do an OK job of it.”

20. “A friend received this, passed down from his great-great-grandfather. It’s believed to be from Persia and about 2,000 years old.”

Answer: “It’s a hairpin or a clothes pin/brooch.”

21. “Some kind of goose bowl (cat for scale)”

Answer: “It could be a basin/sink bucket.”

22. “Anyone know what this metal object is?”

Answer: “It’s a razor blade sharpener.”

23. “What is this drill hammer thing?”

Answer: A glass cutting tool

24. “A strange metal rose embedded in concrete in front of a pub — I have no idea what it’s supposed to represent.”

Answer: “The pub is called the Wild Roses so the roses represent the name.”

Have you ever found any mysterious things?

Please note: This article was updated in July 2021 to correct source material and factual inaccuracies.
Preview photo credit seaashellb / Reddit
Liked this article?
Bright Side/Curiosities/24 Mysterious Finds That People Didn’t Know the Purpose Of
Share This Article
You may like these articles